Jdi na obsah Jdi na menu
 


100. výročí založení Československa

31. 10. 2018

V neděli 28. 10. 2018 se uskutečnily v Bojkovicích, stejně jako v jiných českých městech, oslavy ke 100. výročí založení Československa. Těchto oslav se zúčastnili i členové naší tělocvičné jednoty, neboť vznik republiky je velmi úzce spjat se Sokolem a sokolskými myšlenkami. 

Zahájení oslav proběhlo v 15 hodin před budovou Muzea Bojkovska. Oslavy moderovali Květa Ogrodníková a Vlastimil Hela. S historií vzniku Československa seznámil přítomné ředitel Muzea Tomáš Hamrlík, dále promluvili starosta města Petr Viceník a žáci ZŠ TGM v Bojkovicích. Hymnu a další písně zazpíval soubor Notabene pod vedením Evy Regináčové. 

Po ukončení programu u budovy muzea následoval průvod městem, členěný podle jednotlivých organizací. Za Sokol šel v čele v historickém sokolském kroji náš hospodář Karel Koníček (s historickou vlajkou Sokola Bojkovice) a Mirka Urbánková. Následovali členové tenisového oddílu, florbalu, cyklistického a horolezeckého oddílu a sálové kopané. 

Došlo rovněž ke slavnostnímu (a symbolickému) zasazení pamětní lípy ke 100. výročí založení Československa. Po dalších projevech se účastníci oslav přesunuli na Tillichovo náměstí, kde následoval kulturní pořad v podání dechové hudby Dúbravanka, mažoretek ZŠ TGM a mužského pěveckého souboru Vavřineček. Nechyběl ani ohňostroj.

Oslavy se zcela jistě vydařily, což potvrdilo velké množství účastníků této akce.

sokol_pruvod.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 100. výročí republiky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář