Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. valná hromada naší tělocvičné jednoty

12. 3. 2018

V pátek 9. března 2018 se uskutečnila v sokolovně v Bojkovicích již 24. valná hromada naší tělocvičné jednoty. Kromě jednotlivých delegátů se hromady zúčastnili i pozvaní hosté – za město Bojkovice starosta Petr Viceník, za župu Komenského Břetislav Mikulec a za Muzeum Bojkovska a Muzejní spolek Aloise Jaška Tomáš Hamrlík. 

Schůzi zahájil starosta Sokola Pavel Křižka. Byly zvoleny komise mandátová, návrhová a kontrolní. Poté byli oceněni členové Sokola, kteří v letošním roce oslaví kulatá životní jubilea:

95. narozeniny – Sedlářová Zdeňka
85. narozeniny – Sedláček Bohumil
70. narozeniny – Pohanová Anežka
60. narozeniny – Koníčková Anežka, Žáček Karel
50. narozeniny – Bartošík Martin, Strašák Pavel, Křižka Pavel, Křižková Marta

​Minutou ticha byla uctěna památka bývalé předsedkyně turistického oddílu Markéty Klimentové, která by se letos dožila osmdesátých narozenin.

Následovala zpráva ekonomky o hospodaření v roce 2017, která upozornila mimo jiné na skutečnost, že z neziskové činnosti dosáhla naše organizace ztrátu 75 tis. Kč. Pro zajímavost lze uvést, že dotace z Města Bojkovic činila "pouze" 24 % z celkového rozpočtu naší T. J., který v roce 2017 činil 375 tis. Kč !! (a to bez jediné koruny mzdových nákladů). Ztrátu z hlavní činnosti se sice vloni podařilo pokrýt díky ziskům z reklam a sponzorům, ale není zdaleka jisté, že se to bude dařit i v dalších letech.

Jednotliví zástupci oddílů přednesly zprávy o své činnosti za uplynulé období. Byl schválen Plán práce a Usnesení z VH. Kontrolní komise schválila hospodaření za rok 2017. V diskusi vystoupili všichni hosté. Celkově byly velmi kladně hodnoceny práce na údržbě našeho areálu. V roce 2017 se podařilo například dokončit opravu fasády šaten, realizovat zastřešení prostoru, kde je uskladněno dřevo, dokončit opláštění pergoly, realizovat opravu jedné místnosti v sokolovně a v neposlední řadě koupit nové "dopadliště" k horolezecké stěně. Letos by práce na údržbě měly pokračovat pokládkou venkovní dlažby a podbití pergoly palubkami, opravou chodby v sokolovně a hlavně výstavbou nové tribuny k tenisovým kurtům.

​Tak doufejme, že se nám naše předsevzetí a plány vyplní.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář