Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklovýlet Makov 2019

4. 6. 2019

Od pátku 31. 5. do neděle 2. 6. 2019 jsme se vydali na další cyklistické putování po krásách naší země. Tentokrát jsme ale většinu času strávili na Slovensku, protože základnu jsme měli v obci Makov, která leží na hranici mezi Českou a Slovenskou republikou.

V pátek jsme vyrazili na kole z Makova na rozhledny Štiavnik a Stratenec a přes Velké Karlovice a Třeštík jsme se vrátili do Makova. Padesátikilometrová trasa v horském terénu byla dosti výživná.

Hlavní sobotní výlet nezačal vůbec dobře, poněvadž těžbou dřeva rozbitá lesní cesta a deště v předchozích dnech proměnily cyklistiku v turistiku s kolem a naše naleštěná kola byla rázem jeden kus bláta. Vzhledem k pěknému počasí se situace ale postupně zlepšovala a do Bytče jsme už přijeli s dobrou náladou. Navštívili jsme nově postavenou rozhlednu Divinka, která se nachází severně od Žiliny. Zpět na ubytování to ale bylo opět jen do kopce. Takže všichni, kdo zvládli 80 km bez remcání, zaslouží velkou pochvalu.

V neděli už jsme se rozdělili na dvě skupiny. Necyklisté si zašli pěšky na Jurkovičovu rozhlednu v Rožnově pod Radhoštěm. Ostatní ještě zvládli na kolech rozhledny Luby a Zarúbaná Kýčera. Terén byl opět velmi členitý, takže se ukázalo, že Makov a okolí je určitě v zimě super na lyžování a v létě na turistiku, ale pro cyklisty je to někdy dost utrpení. :-)

Díky perfektnímu počasí nicméně můžeme akci označit za zdařilou a už nyní se těšíme na červenec, kdy vyrazíme na kolech do severních Čech.

foto-makov.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky MAKOV 31.5.-2.6.2019

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář