Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cyklozájezd Teplice nad Bečvou 7.-9.8.2015

15. 8. 2015

V termínu od 7. do 9.8.2015 se uskutečnil další z "prodlouženě-víkendových" cyklozájezdů. Tentokrát jsme se vydali do okolí Hranic na Moravě. Ubytování zajistil Jirka Sviták u svých kamarádů v penzionu v Teplicích nad Bečvou a odtud jsme vyráželi na cyklovýlety. V pátek jsme jeli 42 km dlouhou trasu Teplice n. B. - Hranice - Olšovec - Potštát - zřícenina hradu Puchart a zpět do Teplic. Vzhledem k abnormálním vedrům, kdy teplota na slunci se blížila 50 stupňům nám přišlo velmi vhod krátké koupání v zatopeném lomu v Olšovci (v sobotu se zde bohužel utopil 40-ti letý muž).

V sobotu jsme vyrazili směr Helfštýn (návštěva hradu), dále Lipník nad Bečvou (střešní zahrada), Drahotuš (zřícenina hradu), Radíkov (větrné čerpadlo), Partutovice (větrný mlýn). Celkem 66 km, ale někteří si vzhledem k neustupujícím vedrům trasu z Helfštýna drobně zkrátili a do Teplic se vrátili po cyklostezce kolem Bečvy.

V neděli nás pak čekala návštěva Aragonitových jeskyní, Hranické propasti a někteří si stihli ještě zahrát tenis na travnatých kurtech v Lipníku nad Bečvou.

 

Náhledy fotografií ze složky Teplice nad Bečvou 7.-9.8.2015