Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tradiční cyklovíkend na Sejcích

5. 6. 2016

Jako každoročně i letos jsme vyrazili na prodloužený víkend do okolí Slapské přehrady na SEJCE, kde provozuje kemp náš kamarád Milan Černý se svou manželkou Hanou. Někteří vyrazili již ve čtvrtek ráno a stihli tak ještě návštěvu Velké Bíteše a kostela a kostnice v Polné. Jiní dorazili až ve čtvrtek večer.

V pátek 3.6. jsme měli naplánovaný cyklookruh kolem Babišova Čapího hnízda. Bohužel dopoledne dost pršelo a tak jsme museli trasu zredukovat na 22 km. Přesto jsme kromě Čapího hnízda stihli i vyhlídkovou věž Václavka ve Voticích.

V sobotu 4.6. se už počasí umoudřilo a tak jsme zvládli celých plánovaných 60 km. Z Neveklova jsme vyjeli na rozhlednu Neštětická hora (pěkná, ale zanedbaná), přes muzeum motocyklů v Netvořicích a muzeum vojenské techniky v Lešanech až na zámek Konopiště. Večer pak následovala zasloužená odměna ve formě oslavy šedesátin majitele kempu Milana Černého.

No a v neděli jsme stihli ještě navštívit hrad Český Šternberk a rozhlednu Fajtův kopec u Velkého Meziříčí.

Více fotografií z této akce lze nalézt i na stránkách KBS-SOS viz. http://kbs-sos.wz.cz/2016/06/Sejce-2016.html resp. na adrese: http://cernosi.rajce.idnes.cz/Bojkovicti_2.6.2016

 

 

Náhledy fotografií ze složky Sejce 2.-5.6.2016