Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí florbalový turnaj

16. 3. 2015

V sobotu 14. března hostil náš florbalový tým předposlední turnaj Orelské florbalové ligy pro rok 2014/2015.

Vzhledem k vrcholící základní části se dal očekávat tvrdý boj. Jelikož do finálového turnaje mohou z naší divize postoupit pouze dva týmy avšak teoretickou šanci na postup, měli také týmy ze třetího a čtvrtého místa.

Turnaj začal zápasem mezi Bzencem a Vizovicemi. Po vyrovnaných dvou třetinách rozhodli Vizovičtí hráči ve třetí třetině o svém vítězstvím a dotáhli se bodově na náš tým. Druhý zápas mezi Bzencem a Slavičínem přinesl dvě vyrovnané třetiny, avšak v poslední třetině Slavičínští hráči jasně přejeli tým Bzence, který fyzicky nezvládl dvě utkání hrané hned po sobě, a vstřelili mu 8 gólů během 12 minut. Celkově tedy skončil tento zápas 0:11 pro Slavičín.

V 10:30 nastoupili ke svému prvnímu domácímu zápasu také hráči Sokola Bojkovice. Soupeřem jim byl tým z Uherského Brodu, který byl velkým favoritem. Naši hráči s vedoucím týmem Východní divize Orelské florbalové ligy drželi krok a byli jim vyrovnaným soupeřem. Prohra 3:1 byla pro hráče výsledkově jistě zklamáním, ale po herní stránce mohli být mladí Sokoli spokojeni.

Další zápas mezi Zlínem a Vizovice vyzněl jasně pro favorita toho zápasu a Zlín v něm porazil svého soupeře 10:2.

Jedním z nejlepších a gólově nejpovedenějších utkání byl zápas mezi Slavičínem a Bojkovicemi. Dal se očekávat zápas v přátelském duchu, jelikož se většina týmu zná se soupeřem velmi dobře z působením v mládežnických kategoriích, avšak chuť porazit kamarády a také rivaly, způsobila bojovný výkon obou mužstev. Domácí hráči začali velmi dobře a první třetinu ovládli 3:0, avšak soupeř dokázal na začátku druhé třetiny otočit stav utkání na 4:3. V další části hry se hra skóre měnilo jak na houpačce. Za stavu 6:7 v náš neprospěch a 30 sekund před závěrečnou sirénou si vzal náš tým oddechový čas, do hry byli vysláni Dominik Mikulášek, Patrik Varga, Robert Hanke a Milan Fiala se snahou vyrovnat tento zápas. Po souboji na půlce hřiště posunul Patrik Varga míček na Roberta Hankeho a ten v poslední vteřině zápasu vstřelil vyrovnávací gól. Mezi našimi hráči vypukla radost, jako kdybychom v tomto těžkém zápase vyhráli. Pro Roberta to byl určitě doposud nejdůležitější gól v jeho florbalové kariéře.

Poslední zápas mezi dvěma nejlepšími týmy naší divize přinesl také vyrovnané utkání. Nakonec v něm Brodští florbalisté zdolali svého soupeře ze Zlína 4:3 a zabezpečili si postup do finálového turnaje. Ten zřejmě neunikne ani hráčům Zlína, kterým stačí k postupu 1 bod z turnaje, který se bude konat 11. dubna 2015 ve Zlíně.

Tým Sokolu Bojkovice reprezentovali na domácím turnaji tito hráči:

Brankáři: Martin Hřib, Filip Páral
Obránci: Robert Hanke, Dominik Michalec, Lukáš Josefík, Zdeněk Bída a Milan Fiala
Útočníci: Dominik Mikulášek, Patrik Varga, Josef Hanke a Roman Fiala

Náš tým by chtěl velmi poděkovat za pomoc s pořádáním turnaje Kristýně Petrášové a Tomáši Jankovi, kteří pomohli s organizací a v neposlední řadě také fanouškům, kteří se došli na náš výkon podívat a rodinám naších hráčů, kteří podporují náš mladý tým.