Jdi na obsah Jdi na menu
 


Florbalový turnaj - Memoriál Jaroslava Blahy

6. 6. 2015

 

V sobotu 30. května 2015 se ve sportovní hale ZŠ TGM Bojkovice uskutečnil již tradiční florbalový turnaj, pořádaný florbalovým oddílem Tělovýchovné jednoty Sokol Bojkovice. Pozvání na další ročník Memoriálu Jaroslava Blahy přijaly týmy: Orel Uherský Brod, Snipers Slavičín a Sokolu Želechovice.

Sokol Bojkovice – Snipers Slavičín     2:3

Góly: Jiří Neveselý 2*

Turnaj začal v 9 hodin utkáním mezi Sokolem Bojkovice a Snipers Slavičín. Očekával se vyrovnaný zápas, jelikož předchozí dva duely těchto soupeřů v Orelské lize skončily 3:1 pro Bojkovice a 7:7. Hráči Sokola Bojkovice si však nedokázali pohlídat útočné výpady soupeře v první třetině a brzy prohrávali 2:0. O snížení se postaral nádhernou individuální akcí Jiří Neveselý. Slavičín ale opět přidal a znovu zvýšil svůj náskok, po první třetině tak vedl 3:1. Ve druhé třetině se snažili domácí hráči snížit, což se podařilo znovu Jiřímu Neveselému, nakonec do konečného hvizdu bohužel nestihli domácí hráči vyrovnat.

Orel Uherský Brod – Sokol Želechovice     2:5

Druhý zápas se odehrál mezi mladými hráči Uherského Brodu a zkušenějšími, důraznějšími hráči se Želechovic. Ti potvrdili svou zkušenost a Uherský Brod jasně přehráli.

Sokol Bojkovice – Orel Uherský Brod     8:5

Góly: Milan Fiala 2*, Filip Urbánek 2*, Patrik Varga, Josef Hanke, Jan Staník, Jiří Neveselý

Do druhého zápasu proti vítězi Orelské ligy vstoupili naši hráči s poupravenou taktikou, kdy nechali mladé hráče Uherského Brodu tvořit a snažili se využívat chyb, které vznikaly v obraně soupeře. Domácí se dostali do 3 gólového vedení po první třetině, to však během druhé třetiny dokázali Orli smazat, ovšem ve třetí třetině se projevila zkušenost starších hráčů Bojkovic a domácí hráči dokázali třetí třetinu zvládnout bez potíži.

Snipers Slavičín – Sokol Želechovice     2:4

V tomto vyrovnaném zápase rozhodovaly maličkosti a nakonec se šťastnějším týmem stal Sokol Želechovice, který o svém vítězství rozhodl až ve třetí třetině.

Snipers Slavičín – Orel Uherský Brod     4:2

V utkání dvou týmů, které se potkávají v rámci Orelské florbalové ligy, vyšel vítězně celek, který v dlouhodobé soutěži skončil až za Uherským Brodem. Orli chtěli na tomto turnaji vyzkoušet řadu nových tváří, které by mohly v příštím roce naskakovat za jejich mužské týmy, a proto obhájce vítězství z minulého roku skončil tento rok až na posledním místě.

Sokol Bojkovice – Sokol Želechovice     6:3

Góly: Jiří Neveselý 2*, Robert Hanke, Josef Hanke, Filip Urbánek, Milan Fiala

V posledním utkání proti sobě nastoupily týmy, které by vítězstvím v tomto zápase zvítězili i celkově. Domácím hráčům se podařilo, během první a druhé třetiny, vypracovat si pohodlný 4 brankový náskok. Až ve třetí třetině hráči Sokolu Želechovice přidali, ale již nedokázali srovnat.

Díky vítězství v posledním zápase se domácím hráčům podařilo tento turnaj poprvé vyhrát.

Tým Sokolu Bojkovice reprezentovali

Brankáři:             Martin Hřib a Filip Páral
Obránci:              Robert Hanke – Dalibor Juřík, Dominik Michalec – Lukáš Josefík
Útočníci:              Patrik Varga – Filip Urbánek – Josef Hanke, Jiří Neveselý – Jan Staník – Milan Fiala

Tabulka Memoriálu Jaroslava Blahy

Pozice

Tým

Z

V

R

P

Skóre

Body

1.

Sokol Bojkovice

3

2

0

1

16:11

6

2.

Sokol Želechovice

3

2

0

1

12:10

6

3.

Snipers Slavičín

3

2

0

1

9:8

6

4.

Orel Uherský Brod

3

0

0

3

9:17

0

wp_20141220_13_03_59_pro__highres.jpg 001.jpg