Jdi na obsah Jdi na menu
 


"GALAXY ROCK MASTERS BÍLÉ KARPATY"18. 2. 2012

21. 2. 2012

               Po krátké odmlce tradičního pořádání lezeckých závodů v boulderingu se v prostorách naší Sokolovny uskutečnil 5. ročník „Galaxy Rock Masters Bílé Karpaty 2012“ .

Pečlivá příprava na závody proběhla již v pátek odpoledne, kdy bylo nutné vymyslet a postavit lezecké trasy pro závodníky, ochutnat doping a připravit příjemné prostředí pro lezce. Odborné stavění nemohlo padnout na nikoho jiného, než na zkušené stavěče Jeňu Dvořáka a Pecáka Michalce. Vzniklo tak 12 cest s různou obtížností a jedna zvláštní cesta, která se lezla za pomoci cepínů.

            Samotného závodu se zúčastnili lezci z Brna, Pardubic, Uherského Brodu, Uherského Hradiště, Bojkovic, ale i z nedalekého Slovenska. Celkem se k nám sjelo 11 borců a 3 borky. Samotný start kvalifikačního kola začal ve 14 hod., kdy měli lezci stanovený dvouhodinový časový limit na překonání 11-ti cest. Hodnotilo se dosažení posledního chytu tzv. TOPu, případně počet kroků v cestě před jeho dosažením. Vzhledem k tomu, že cesty byly skutečně pestré jak do barvy, tak technickým řešením, bylo úkolem lezců v průběhu počítání výsledků z kvalifikace potřeba nabrat nových sil na finále, které rozhodlo o samotném umístění závodníků. O to se postaral náš malý bufet se svou pestrou nabídkou, který nenechal jak lezce, tak hosty na suchu.

Ve finále byli lezci rozděleni podle výsledků z kvalifikace do dvojic (smíšených). Každá z dvojic měla 20 minut na vytvoření vlastní cesty, čímž vzniklo dalších 5 finálových cest. Po skončení časového limitu se losovalo pořadí kdo poleze. Každý lezec měl na cestu pouze 3 pokusy. Bodování bylo podobné jako u kvalifikace, jen se lišilo tím, že pokud lezec nepřelezl cestu, kterou sám vymyslel, nemohl si přičíst žádný bod.

Finále:

 

JMÉNO
1
2
3
4
5
 
celkem
 
 
pořadí
Jelen
top
12
top
top
top
 
4 top +12
1M
Pecák
4
top
top
top
top
 
4 top +4
(2M)
Jenys
3
10
2
top
4
 
1 top +19
5M
Osman
3
12
top
top
top
 
3 top +15
2M
Tučňák
3
0
top
top
9
 
2 top +12
4M
Berny
2
9
top
top
7
 
2 top +18
3M
Markéta
2
11
top
top
5
 
2 top +18
Zuzka
2
11
6
top
8
 
1 top +27
Vašek
3
0
6
top
4
 
1 top +13
6M

Celkové výsledky: 

 

Výsledky kluci
 
Jelen
1.
Osman
2.
Berny
3.
Tučňák
4.
Jenys
5.
Vašek
6.

 

Výsledky holky
 
Markéta
1.
Zuzka
2.
Peťa
3.

Všem lezcům gratulujeme a děkujeme za účast!
          

              A co následovalo po té ? Všechno skončilo dloooooouhýýýým povídáním u stolu, zpíváním u kytary a nekončící zábavou a vyprávěním neuvěřitelných historek z lezení. Proto můžeme konstatovat, že i tento ročník se nám povedl.

              Závěrem nám dovolte, abychom poděkovali vedení Sokola za finanční podporu, Mirovi Haramijovi a paní Blaženě Michalcové, kteří nám k uspořádání závodů taktéž pomohli.

           Bližší přiblížení závodů je zdokumentováno ve fotogalerii. Již teď  můžeme konstatovat, že se těšíme na další ročník a tentokrát bez odmlky 

                                                                                 

                                         HO Sokol Bojkovice ( M.Kramář a B.Brhlíková)

 

 

Náhledy fotografií ze složky Galaxy Rock masters Bílé Karpaty 2012