Jdi na obsah Jdi na menu
 


50. ročník Tartu Maratonu v Estonsku

Ve známém estonském sportovním středisku Otepää se v neděli 18. 2. 2024 uskutečnil jubilejní 50. ročník závodu v běhu na lyžích: Tartu maraton. Tento 63 km dlouhý závod je zařazen mezi 19 největších světových běžeckých podniků pořádaných mezinárodní sportovní federací dálkových běhů na lyžích  Worldloppet.

Letošního ročníku se zúčastnili i dva naši členové Martin Liška a Pavel Křižka. Oba dva zdárně závod dokončili. V čase 5:20 hodin doběhl do cíle na 2 375. místě Martin Liška a o tři minuty později i druhý náš zástupce Pavel Křižka. Trať byla zmrzlá, a tedy i hodně rychlá. O pády a drobná zranění tak nebyla nouze. Celkovým vítězem se stal Henri Roos z Estonska.

V cíli na každého účastníka čekalo teplé občerstvení, diplom a medaile. Velký dík patří pořadatelům, kteří i přes ne příliš dobré klimatické podmínky (nedostatek sněhu na části trati) udělali pro zdárný průběh celé akce opravdu maximum.

Našim klukům přejeme úspěch i na dalším závodu této světové série  závodu Birkebeinerrennet, který se uskuteční 16. března v Norsku.

 

Náhledy fotografií ze složky 50. ročník Tartu Maratonu

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář