Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. ročník mezinárodního tenisového turnaje ve čtyřhře mužů nad 120 let

26. 6. 2016

V sobotu 25.června 2016 proběhl na tenisových kurtech naší T.J. Sokol Bojkovice 

4. ročník mezinárodního turnaje ve čtyřhře mužů nad 120 let

Na turnaj byli pozváni tenisté ze Slovenska - dvě dvojice ze slovenského Bánova, jedna z Trenčianské Turné, dále se zúčastnili hráči z Uh. Brodu, Slavkova, Šumic, Dolního Němčí a dvě domácí dvojice. Celkem bylo pozváno deset dvojic.

Na mezinárodní úrovni se považují za veterány bývalí špičkoví tenisté, kteří mnohdy nemají ani 40 let. V Bojkovicích se sešli opravdoví tenisoví veteráni, protože podle propozic musel být věkový součet dvojice minimálně 120 let. V takovém složení není nikdy dopředu znám hlavní favorit turnaje.

img_1253ab.jpg

 

 

Dvojice byly rozděleny do dvou skupin, kde hrál každý s každým na jeden klasický set. Vítězové skupin hráli o první místo, druzí v pořadí o třetí místo. Favorité se začali rýsovat již při prvních zápasech. Skupinu A vyhrála bez ztráty bodu dvojice Matyáš+Zálešák a rovněž bez prohry vyhráli Javor+Pěrka skupinu B. Z domácích dvojic se více dařilo páru Koníček+Velecký, kteří obsadili ve skupině druhé místo a celkově skončili v turnaji na pěkném třetím místě. Druhá naše dvojice Ondrušek+Jančařík obsadila ve své skupině třetí místo. Výsledky ve skupinách - viz tabulky fotogalerie.

Zápas o třetí místo:

Koníček+Velecký  :  Kováč+Bebjak  7:6

Finále:

Zálešák+Matyáš  :  Javor+Pěrka   6:2

Turnaj se určitě vydařil. Je potřeba poděkovat všem hráčům a organizátorům, kteří se úspěšně vyrovnali s extrémně vysokými teplotami. Za péči o hráče a za přípravu občerstvení děkujeme manželům Koníčkovým a Svitákovým.

Za tenisový oddíl F. Jančařík