Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nadějná tenistka ze Slovenska reprezentuje T. J. Sokol Bojkovice

T. J. Sokol Bojkovice, oddíl tenisu, zásluhou licencovaných trenérů Františka Jančaříka, Karla Koníčka, před lety i Jirky Rapanta, trénuje vlastní tenisové naděje již skoro 15 let. Naši žáci reprezentovali silnější tenisová města, jako jsou Uh. Brod a Luhačovice.

Vloni byla hygienická opatření ještě dost přísná, zejména na Slovensku, kde byly tenisové soutěže dětí pozastaveny. Jirkovi Rapantovi se ozval jeho slovenský kamarád a bývalý kolega z práce, Igor Weiss, o možnost spolupráce s naším tenisovým oddílem. Jeho dcera Simona je velmi talentovaná tenistka v kategorii babytenis. Vznikla z toho sportovní dohoda, že Simona bude reprezentovat T. J. Sokol Bojkovice v tenisových soutěžích ČTS.

Simona je ročník narození 2013, takže až příští rok bude mít deset let. Pochází z Prievidze. S tenisem začala v roce 2019 v Tenisové akademii Martina Ryšavého Bojnice. Jejím osobním trenérem je stále Martin Ryšavý. Přes léto Simona trénuje na kurtech TJ Baník Prievidza a v zimě v Tenisové hale Forte Prievidza.

První turnaj hrála již jako sedmiletá v září 2020, a to Fed Cup – družstva děvčat do 8 roků v rámci Slovenské republiky. Její družstvo se dostalo až do finále, kde prohrálo s o rok staršími děvčaty z TK Žilina. Zde je výčet dalších turnajů Simony a její dosažené výsledky v letech 2021/2022:

5. 12. 2021 Turnaj ŽLTC Brno, dvouhra babytenis  1. místo 

18. 12. 2021 Turnaj Precheza Cup, dvouhra babytenis  3. místo

19. 12. 2021 Turnaj I. ČLTK Praha Cup by Babolat Tour, dvouhra babytenis 3. místo

20. 2. 2022 Turnaj I. ČLTK Praha Cup by Babolat Tour, dvouhra babytenis 3. místo

20. 3. 2022 Turnaj TC Brno 2022, dvouhra babytenis  3. místo

27. 3. 2022 Turnaj I. ČLTK Praha Cup by Babolat Tour Masters, dvouhra babytenis  3. místo

21. 5. 2022 Turnaj TREND SPORT v Olomouci, dvouhra babytenis  6. místo

 

Co se týká další perspektivy a tenisových cílů, táta Simony je trochu zdrženlivý. Důležité je, aby jí sloužilo zdraví a aby ji tenis stále bavil, protože mnoho dětí v jejím věku nevydrží náročný trénink a tenisový život a předčasně končí. I my přejeme nadějné tenistce hlavně to stálé zdraví, tenisový růst a věříme, že se někdy objeví i na našich kurtech a ukáže našim tenisovým nadějím, jak na to.
 

 

Náhledy fotografií ze složky Simona Weissová

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář