Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová tenisová trička pro naše žáky

Tělocvičná jednota Sokol Bojkovice již 14 let organizuje tenisové kurzy pro mladší a starší žáky. Těmito kurzy prošlo okolo 70 dětí různého věku. Tenis je náročný sport jak na fyzičku, tak na psychiku i na materiální vybavení. Je to vysoce individuální sport, kde se tenista musí spolehnout jen sám na sebe, nikdo jiný mu na kurtu nepomůže. Proto končí vesměs většina žáků po ukončení 9. třídy. Zpět na kurty se vrací jen někteří jednotlivci. Prostě tenis není asi v Bojkovicích tak populární jako třeba fotbal.

pxl_20220624_171759560.jpga.jpg-c.jpg

Od roku 2019 se začala formovat skupina dětí zejména z Bojkovic a Pitína, kde je vidět velký zájem dětí i rodičů. Přes zimní období, kdy do tenisové haly v Pitíně chodilo až 13 dětí, se ještě více tato skupina sjednotila a postupně přibývaly další děti, které projevily o tenis zájem. Po tréninku v hale všichni žáci pokračovali i na antukových kurtech Sokolu Bojkovice, takže k dnešnímu dni evidujeme 18 žáků různých věkových kategorií.

Za tuto aktivitu a zájem o tenis rozhodlo vedení T. J. Sokolu Bojkovice zdarma věnovat každému členovi žákovského kurzu jednotné tričko. Trička jsme předali žákům na posledních trénincích za přítomnosti starosty Sokola Ing. Pavla Křižky a trenérů kurzu Karla Koníčka a Františka Jančaříka. Tričko si každý účastník kurzu bude brát na tenisové tréninky. Fotky ve fotogalerii ukazují, že to bylo správné řešení a i dětem samotným jsme udělali radost.

 

Náhledy fotografií ze složky Nová trička pro naše žáky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář