Jdi na obsah Jdi na menu
 


Otevřený turnaj ve smíšené čtyřhře 2018

16. 7. 2018

Na tenisových kurtech T. J. Sokol Bojkovice se v sobotu 14. 7. 2018 sešlo 13 párů, aby zde bojovaly o vítězství ve smíšené čtyřhře.

Je třeba připomenout, že jde o rekordní účast z dosavadních ročníků tohoto turnaje. Tenisové dvojice k nám zavítaly z různých koutů Zlínského kraje a je zajímavé, že z nich byly čtyři manželské páry. Rekordní účast je o to hodnotnější, že ve Wimbledonu téhož dne probíhaly zajímavé zápasy o postup do finále dvouhry mužů a vysílali finále dvouhry žen. Pěkně to vyjádřil pan Jaromír Slavíček, čestný host našeho turnaje a bývalý účastník několika turnajů v Bojkovicích: "V mixu, který není až tak běžnou tenisovou soutěží, zkřížilo své rakety 13 párů zralých junáků a krasavic. Přihlížející tak nevěděl, čemu se má svým zrakem věnovat více, jestli probíhajícímu dění na dvorci, anebo půvabným postavám hráček." Ano, je to tak. Třešničkou na dortu byla účast bývalé závodní tenistky z Uh. Hradiště, paní Marty Hrňové, která i v 76 letech ukázala, že tenis hrát nezapomněla.

img_0301b.jpg

Organizátor Karel Koníček rozlosoval dvojice do dvou skupin. Tradičně se hrálo každý s každým na jeden set. Zápasy ve skupinách byly velmi vyrovnané, o čemž svědčí skutečnost, že žádný pár nebyl bez porážky. Kouzlo v tenise spočívá v tom, že nic není nikdy ztracené a hraje se do posledního míčku. Manželé Červenkovi z Těšova dostali hned v prvním zápase ve skupině „kanára” od favorizované dvojice Matyáš/Brogowská.

To ale byla jejich první a poslední prohra, všechny zbývající zápasy vyhráli a postoupili až do finále, kde oplatili porážku dvojici Matyáš/Brogowská a celý turnaj tak manželé Červenkovi vyhráli. Třetí místo obsadila dvojice Pilčík/Vanďurková, která se turnaje zúčastnila poprvé. Vzpomínaná nejstarší účastnice turnaje paní Hrňová obsadila se svým o pár let mladším partnerem Petrem Šašinkou pěkné deváté místo. Loňští vítězové Machuča/Malasková obsadili šesté místo.

Na závěr děkujeme sponzorům turnaje firmě Imtradex a manželům Palčíkovým z Kněžpole, kteří přispěli dalšími pěknými cenami. Dále nesmí chybět poděkování správcovským manželům Anežce a Karlovi Koníčkovým za vydařenou organizaci turnaje a vzornou péči o občerstvení účastníků turnaje.

Dle vyjádření mnohých hráčů a hráček se moc líbil náš tenisový areál, celkové prostředí a všichni se za rok rádi do Bojkovic vrátí.

Za tenisový oddíl František Jančařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář