Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční turnaj ve čtyřhře mužů 23. 12. 2023

Správce tenisového oddílu T. J. Sokol Bojkovice Karel Koníček, připravil pro oddílové tenisty již druhý ročník vánočního turnaje ve čtyřhře mužů. Turnaj se odehrál den před Štědrým dnem v tenisové hale v Pitíně. Hrálo se na jednom kurtu, tak byly pozvány čtyři dvojice a to: Pavel Křižka + Jirka Rapant, Pavel Hodál + Petr Krahula, Franta Vaculín + Jarda Kociňák a Mirek Ondrušek + Franta Jančařík.

Zkusili jsme trochu jiný systém než bývá obvyklé. Hrálo se na dvě kola, každý s každým. Zkrácený set se hrál na 4 gamy, v případě stavu 3:3 na se hrál klasický tie-break. Za vítězství byly 3 body, u vítězství s tie-breakem dostala vítězná dvojice 2 body a poražení 1 bod. Zápasy byly neobvykle vyrovnané, nebylo dvojice, která by neprohrála žádný zápas. I nový systém, set na čtyři vítězné gamy, se hráčům zamlouval a zvýšilo to dramatičnost celého turnaje. Po I. kole se zranil Franta Vaculín, tak musel k Jardovi Kociňákovi nastoupit Karel Koníček a vedli si výborně. Ze tří zápasů II. kola dva vyhráli.             

Celkovým vítězem dvoukolového turnaje se stala dvojice Pavel Hodál + Petr Krahula před dvojicí Pavel Křižka + Jirka Rapant. Na třetí místo se díky lepšímu skóre posunula dvojice Karel Koníček + Jarda Kociňák před nejstarší dvojici Miroslav Ondrušek + František Jančařík. Ostatní podrobnější výsledky jsou uvedeny v tabulkách na konci fotogalerie.

Na závěr děkujeme všem našim členům za účast, Karlovi Koníčkovi za zorganizování turnaje a všem ostatním, kteří se podíleli na celodenním občerstvení pro hráče.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář