Jdi na obsah Jdi na menu
 


38. ročník akce Vesele kolem Bojkovic je úspěšně za námi

13. 5. 2018

Na start letošního ročníku se postavilo celkem 140 účastníků, z nichž 22 zvolilo jako dopravní prostředek kolo. Pořadatelé nachystali pěší trasy v délkách 5, 15 a 25 km. Cyklotrasy měly délku 25 a 43 km. Tentokráte se turisté vydali směrem na Slavičín, a to nejen po žluté turistické značce, ale i po vlastním značení, které připravil Pavel Polanský. Kontrolní body byly na Hradské Nivě a v Rudimově. Letošnímu ročníku počasí přálo - tedy až do 15 hodin, kdy začalo pršet, ale to už byla drtivá většina účastníků v cíli. Tam každý, kdo absolvoval zvolenou trasu, obdržel diplom a malé občerstvení a za symbolických 10 korun si mohl opéct špekáček.

Akce se kromě obyvatel Bojkovic zúčastnili tradičně i turisté z Uherského Brodu, Uherského Hradiště, Strážnice, Přerova, Ostravy a dalších míst naší republiky. Nejvzdálenější účastnicí byla paní Věnceslava Pelikánová z Rakovníka, nejstarším účastníkem 84letý pan František Vajčner a naopak nejmladším účastníkem osmiměsíční Antonín Šlégl.

Poděkování za finanční podporu této akce patří firmám a jednotlivcům: TES Bojkovice s. r. o., pekárna U Polanských, hodinářství Strnka, papírnictví Urbánková, lékárna Mgr. Bobčíková a Antonín Valíček – VAMAX.

Hlavní zásluhu na tom, že vše proběhlo dle plánu, patří pořadatelům: Božena Křižková, Miroslava Urbánková, Pavel Polanský, Marie Hradská, Karel Koníček, Pavel Křižka, Květa Ogrodníková, Anička Slabiňáková, Věra Křižková, Anežka Pohanová, Alois Křiva, Irena Mlčková, Liduška a Jirka Svitákovi.

 

Náhledy fotografií ze složky VKB 2018

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář