Jdi na obsah Jdi na menu
 


43. ročník Vesele kolem Bojkovic měl opět rekordní účast

14. 5. 2023

Letošního 43. ročníku turisticko-cyklistické akce Vesele kolem Bojkovic, který se uskutečnil v sobotu 13. 5. 2023, se zúčastnilo rekordních 203 účastníků. Drtivá většina byla turistů (183 osob), kteří se vydali na trasy dlouhé 5 km (61 osob), 10 km (57 osob) a 15 km (65 osob). Na cyklo vyrazilo celkem 20 cyklistů, z toho 16 na speciální trasu, která zahrnovala i návštěvu Muzea lidových pálenic ve Vlčnově.

Zhruba dvě třetiny účastníků byly z Bojkovic, tradičně početná výprava turistů byla z Uherského Brodu a Uherského Hradiště. Dorazili však i účastníci z dalších míst, a to bližších (Slavičín, Luhačovice, Pitín, Dolní Němčí) i vzdálenějších (Bučovice, Brno, Přerov, Šumperk). Nejvzdálenějším účastníkem byl Josef Vašát ze Šumperka, nejstarším účastníkem Josef Tomanec z Uherského Brodu (nar. 1940). Nejmladšími účastníky byli Bojkovjané Natálie Sopuchová a Libor Polanský, kteří se narodili v letošním roce. V cíli každý účastník obdržel pamětní diplom, tradiční chleba se sádlem a cibulí a špekáček na opékání. 

I když předpověď počasí nebyla úplně příznivá, nakonec nepršelo a vše dobře dopadlo. Poděkování patří nejen všem pořadatelům, kteří připravili tratě a starali se o zdárný průběh celé akce, ale i ostatním nečlenům Sokola, kteří se podíleli na organizaci akce a na přípravě občerstvení či na zábavním programu pro děti. Je jen dobře, že v turistickém oddílu se daří generační obměna a řada mladých se podílela na zdárném průběhu letošního ročníku.

Rovněž děkujeme všem sponzorům, kteří tuto akci podpořili: TES Bojkovice s. r. o. – Valter Lubomír, Lékárna PharmDr. Bobčíková Pavla, K&K Primka s.r.o. – Kurtin Milan, VAMAX Valíček Antonín, Hodinářství Strnka Zdeněk, Cimbálková Oldřiška, Mlčková Marie. 

Letošní ročník se vydařil, a tak nezbývá než se těšit na ten příští, který se uskuteční 11. 5. 2024.

img_5605.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky VKB 2023

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář