Jdi na obsah Jdi na menu
 


Silvestrovská vycházka k Masarykovu dubu

31. 12. 2016

Letošnímu 6. ročníku Silvestrovské vycházky počasí přálo, i když trochu více sněhové nadílky by neškodilo :-) Sraz byl již tradičně v 10 hodin u pošty a pohybu chtiví turisté vyrazili na zhruba osmikilometrový okruh. První větší zastávka byla na hrázi přehrady. Přehrada byla celá zamrzlá a několik odvážlivců na ní dokonce bruslilo. 

I letos zůstala zachována tradice, že se na trase pochodu každý rok něco vylepší. Tentokrát to bylo místo, kde v roce 1999 zemřel Milan Polách. Iniciativy na úpravě památníku se ujal František Jančařík, který ve spolupráci s pozůstalou rodinou instaloval v blízkosti již existujícího křížku fotografii s krátkým životopisem pana Polácha.

Po krátkém proslovu Františka Jančaříka u tohoto památníku pokračovali turisté k Masaryku dubu a přes kapličku na Hradské Nivě až k mohyle Svatopluka Čecha. Zde již účastníky čekala vatra, kterou připravili ti, kteří se fyzicky necítili absolvovat celou trasu. Došlo na opékání špekáčků a samozřejmě i přípitky a přání všeho dobrého do nadcházejícího roku 2017.

Loňská rekordní účast sice překonána nebyla, ale zhruba padesátka účastníků této již tradiční akce si pochvalovala, že udělala něco pro své zdraví a potvrdila, že pohyb na čerstvém vzduchu je určitě lepší než ležení u televize :-)

 

Náhledy fotografií ze složky Silvestrovská vycházka 31.12.2016

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář