Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tradiční silvestrovská vycházka 2018

2. 1. 2019

Stejně jako před rokem i na poslední den roku 2018 nám počasí již od rána nepřálo, což se odrazilo i na účasti na Silvestrovské vycházce pořádané T. J. Sokolem Bojkovice. Obětaví příznivci turistiky a pěkné přírody, kteří se sešli, nicméně jistě měli při večerních a nočních oslavách konce roku dobrý pocit z toho, že se zúčastnili a že něco málo udělali i pro své zdraví.

img_0505a.jpg

U křížku poblíž vodojemu jsme zavzpomínali na naši dlouholetou členku Sokola Markétu Klimentovou, jejíž odborné výklady k památným místům Bojkovic nám chybí. Trochu nám bylo smutno i u přehrady, protože hladina vody je jedna z nejnižších, co historie přehrady pamatuje. Ale bobři zde řádí dál a dokonce už se pustili do stromů na kraji lesa nad cestou. Další zastávka byla u pomníčku Milana Polácha. Bohužel zde už chyběl dřevěný rámeček s jeho fotkou.

Za postupu jsme registrovali větší těžbu dřeva, což vidíme i na fotografii v galerii. Že by i u nás už řádil kůrovec? Poslední větší zastávkou na pěší trase bylo odpočinkové místo u Masarykova dubu, kde jsme novým účastníkům vysvětlili historii tohoto místa. Trochu jsme rovněž poléčili horní cesty dýchací a ochutnali dobroty, které nám nabídly účastnice něžného pohlaví. Při krátké zastávce na hřbitově jsme uctili památku našich bývalých členů Jardy Blahy a Markéty Klimentové.

Tečku Silvestrovského pochodu jsme udělali na Sokole u krbu, kde nám Karel a Anežka Koníčkovi připravili chutné občerstvení, zkonzumovali jsme rovněž zbylé zásoby tekutin a cukroví. Nechybělo ani šampaňské a přípitek na rok 2019. Děkuji tímto všem účastníkům pochodu, že si našli čas a i přes méně příznivé počasí vydrželi až do konce celé akce.

František Jančařík

 

Náhledy fotografií ze složky Silvestrovská vycházka 2018

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář