Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turistická Silvestrovská vycházka 31.12. 2023

8. 1. 2024
Ani na Silvestra bojkovičtí sokolové nelenili a připravili i na poslední den v roce pro naše občany i přespolní, tradiční silvestrovskou vycházku. Na startu u Muzea Bojkovska se sešlo přes 60 účastníků z Bojkovic, Rokytnice, Rudic a Pitína. Počasí bylo docela pěkné, ale po roztátém sněhu jsme se chtěli vyvarovat nepříjemnému blátu, tak jsme trasu trochu upravili. Postupovali jsme přes ul. Potok okolo historického domku, mohyly Sv. Čecha až k Masarykovu dubu. Po občerstvení a prohlídce tohoto pěkného a památného místa, kde rád sedával první československý president T.G. Masaryk, jsme se vraceli přes H. Nivu k Červenému kříži. U vyhlídky Žleby jsme udělali další přestávku. Po společném snímku jsme pokračovali ulicí Žleby, přes Fučíkovu čtvrť, k nádraží a zpět okolo Olšavy do areálu Sokola.
Zde již měl Karel Koníček připravený oheň na opékání špekáčků. Protože bylo hodně lidí, tak se opékalo i u krbu i venku. Poseděli jsme v kryté pergole s krbem, povykládali, ochutnali vzorky vánočního cukroví a nechyběla nějaká ta štamprlka na zdraví. Asi potřech hodinách jsme se rozcházeli do svých domovů. Pěkná akce, pěkná účast a hlavně dobrý pocit nás všech, že jsme i poslední den v roce nelenili.
Děkujeme všem účastníkům a všem organizátorům této vydařené turistické akce. Délka trasy byla asi 8 km.
V příštím roce se sejdeme už v lednu na Novoroční vycházce, která bude pravděpodobně 13.1. 2024. Jste srdečně opět zváni.
 

Náhledy fotografií ze složky Sivestrovská vycházka 31.12. 2023